Willem-Alexander en Máxima 10 jaar getrouwd

Donderdag 2 februari 2012 is het tien jaar geleden: het huwelijk tussen prins Willem-Alexander en Máxima in Amsterdam. Wat hádden we de zenuwen: kans op een aanslag, zo vlak na 11 september? Relletjes? Slecht weer? Sluipschutters lagen op de daken en het vliegverkeer boven de stad lag stil. Wat wèrd het mooi: een stralende zon, een verliefde prins en een stralende bruid. En: de traan (klik hier voor een videofragment).

 

Bij het lied ‘Adios Nonino’ van de Argentijnse componist Piazzola, gespeeld door Carel Kraayenhof op het bandoneon, liet de kersverse prinses de waterlanders de vrije loop. Het is al eens het tv-moment aller tijden genoemd. Het paar schijnt het heel huiselijk te houden, maar wij kunnen woensdagavond 1 februari even meegenieten: dan wijdt de NOS een programma aan de tinnen bruiloft. Donderdag is op RTL 4 een interview te zien van Linda de Mol met Máxima. De geruchten over een op handen zijnde troonswisseling zijn hardnekkig, maar er is er maar één die dat weet: de koningin zelf.

Lees ook:Koning Willem-Alexander en koningin Máxima 15 jaar getrouwd
Lees ook:De traan van Máxima
Lees ook:Tangomania in Den Bosch
Lees ook:Máxima viert verjaardag in Concertgebouw
Lees ook:Festival het Accordeon Deventer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>