Leiden in de ban van Serious Request

Zondag 18 december 2011 begon de 8e editie van Serious Request: op een afgeladen volle Beestenmarkt in Leiden deed zanger Gary Lightbody van de Schotse band Snow Patrol het Glazen Huis op slot (2012: klik hier). Tot en met zaterdag 24 december zitten de 3FM dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin zonder eten er opgesloten om geld in te zamelen voor een goed doel, dit jaar moeders in oorlogsgebieden. Dat kan door het aanvragen van verzoeknummers, optredens en veilen van unieke spullen.

Daarnaast zijn er allerlei inzamelingsacties. Zo begon zondagmiddag in Leiden de stedenestafette Meters voor Mama’s: via Haarlem, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Rotterdam terug naar Leiden. Giel Beelen is dit keer niet van de partij, maar trekt door het land met Serious Circus. Op vrijdag 24 december worden de drie dj’s ‘bevrijd’, wordt het eindbedrag bekendgemaakt en begint de eindshow met onder meer Di-Rect, Racoon, Armin van Buuren en Waylon. Ook in andere landen staan Glazen Huizen. De Belgische variant, Music for Life, begon zaterdagavond, onder de naam ‘We Do Give a Shit’. In Zweden en Zwitserland is de actie al voorbij. In het Zweedse Göteborg kwam omgerekend 2 miljoen euro bijeen, in Zwitserland 5,1 miljoen euro. In de Keniaanse hoofdstad Nairobi komt ook een Glazen Huis: niet om geld in te zamelen, maar om mensen bewust te maken va neen bepaald onderwerp, ditmaal is dat bloeddonatie.

Lees ook:Serious Request 2011 – Glazen Huis staat in Leiden
Lees ook:Megadrukte laatste dag Glazen Huis Leiden
Lees ook:Serious Request 2012 in Enschede
Lees ook:Serious Request stevent af op record
Lees ook:Serious Request – de laatste loodjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>