Serious Request 2011 – Glazen Huis staat in Leiden

Zondag 18 december 2011 begint de 8e editie van Serious Request: dan gaat de deur van het Glazen Huis tot en met zaterdag 24 december op slot in Leiden (2013: klik hier). Het Glazen Huis staat ieder jaar in een andere stad: vorig jaar in de sneeuw in Eindhoven, dit jaar op de Oude Singel tussen de Beestenmarkt en de Turfmarkt in Leiden. Zoals altijd laten drie dj’s zich zonder eten een weeklang opsluiten in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor een goed doel: dit jaar zijn dat Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin. Gary Lightbody, zanger van de Schotse band Snow Patrol, sluit het huis zondagavond af en geeft daarna met zijn band een optreden op het plein.

 

Giel Beelen is dit jaar niet van de partij, maar trekt door het land met Serious Circus. Tijdens de actie komen een aantal bekende slaapgasten langs in het huis, onder wie Waylon, Irene Moors, Jörgen Raymann en Krystl. Het publiek kan geld doneren, onder andere door een plaat aan te vragen. 3FM en het Rode Kruis zetten zich elk jaar in om een stille ramp onder de aandacht te brengen: ditmaal gaat het geld naar moeders in oorlogsgebieden. Voor de deur op slot gaat, begint bij het Glazen Huis op 18 december rond 16.00 uur de stedenestafette Meters voor mama’s. Op 24 december strompelen de drie helden naar buiten: dan wordt bekendgemaakt hoeveel geld bij elkaar is gekomen en begint een knallende eindshow, onder meer met Di-Rect, Racoon, Armin van Buuren en Waylon. Ook in de Keniaanse hoofdstad Nairobi staat een Glazen Huis.

Lees ook:Serious Request 2013 – Glazen Huis staat in Leeuwarden
Lees ook:Leiden in de ban van Serious Request
Lees ook:Serious request 2014 – Glazen Huis in Haarlem, zonder Giel
Lees ook:Serious Request 2012 in Enschede
Lees ook:Giel Beelen dit jaar niet in Glazen Huis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>