Twee prijzen voor Caro Emerald op Harpen Gala 2011

Afgelopen donderdag vond het Buma Harpen Gala 2011 plaats, dat zaterdag op tv werd herhaald. Caro Emerald won twee prijzen: een Zilveren Harp én de prijs voor het beste Nederlandse lied. De 29-jarige zangeres mag vanwege een stembandoperatie op dit moment niet optreden. Vorig jaar beleefde ze een razendsnelle carrièresprong. Op het jaarlijkse Harpen Gala worden Nederlandse artiesten in het zonnetje worden gezet, die een belangrijke bijdrage leverden voor muziek van Nederlandse bodem in binnen –en buitenland. BUMA Cultuur promoot deze muziek en organiseert het jaarlijkse Harpen Gala.

 

Nick & Simon, Tony Berk, VanVelzen en Kane kregen een Gouden Harp: de hoogste prijs van Buma Cultuur. Daarnaast werden er Zilveren Harpen uitgreikt, waaronder aan Caro Emerald. André Rieu won voor de zesde keer de exportprijs: de prijs voor de meest succesvolle Nederlander in het buitenland. De Zilveren harp is een aanmoedigingsprijs voor artiesten die hebben bijgedragen aan de promotie van muziek en teksten van Nederlandse componisten. Buma Cultuur is opgericht door auteursrechten-organisatie Buma/Stemra, die ervoor zorgt dat auteurs en artiesten geld ontvangen als hun werk wordt uitgezonden of gebruikt.

Lees ook:Harpen Gala in ‘t Spant in Bussum
Lees ook:Caro Emerald wint Popprijs 2010
Lees ook:Jeugd van Tegenwoordig wint Popprijs 2011
Lees ook:Uitreiking 3 FM Awards in Gashouder Amsterdam
Lees ook:Onze eigen wereldberoemde DJ Tiësto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>