Televisierring Gala 2010

Vrijdag 22 oktober 2010 vindt in  Koninklijk Theater Carré voor de 45e keer de uitreiking van de Televisierring plaats: de jaarlijkse prijs voor het beste televisieprogramma van het jaar. Daarnaast worden uitgereikt: de Zilveren Sterren voor de beste presentatrice en de beste presentator, de Televisie Talent Award voor het meest belovende nieuwe tv-talent en de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma. ’s Middags wordt de jaarlijkse radioring uitgereikt, live op Radio 2 te horen van 14.00 uur tot 16.00 uur. Het Televisierring Gala in Carré is vanaf 20.30 uur live te zien  op Nederland 1, gepresenteerd door Chantal Jansen.   

 

De nominaties 2010 zijn: ‘De TV Kantine’ (RTL4), ‘Wie is de Mol?’ (AVRO, 4e nominatie) en ‘Ik hou van Holland’ (RTL4). André van Duin, die dit jaar zelf ook 45 jaar in het vak zit, krijgt de eer om de winnaar van de prestigieuze Gouden Ring bekend te maken. Van Duin won de ring zelf in 1975 voor het programma ‘Dag dag, heerlijke dag’, dat hij Frans van Dusschoten maakte. Voor beste presentator zijn Jeroen van Koningsbrugge, Joris Linssen en Matthijs van Nieuwkerk (5e nominatie) genomineerd, voor beste presentatrice Irene Moors, Linda de Mol en Yvon Jaspers (6e nominatie). Alle drie wonnen al eens een Zilveren Ster. Voor de Gouden Televisier Stuiver 2010 gaan op: ‘Klokhuis’ (10e nominatie), ‘Sesamstraat’ (3e nominatie) en ‘Taarten van Abel’.

Lees ook:Kinderboekenweek 2011 van start
Lees ook:Rembrandt Awards 2011
Lees ook:René Froger krijgt 100% NL Oeuvre Award
Lees ook:Kinderboekenweek in het teken van poëzie
Lees ook:Twee prijzen voor Caro Emerald op Harpen Gala 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>