Première Oscarkandidaat Tirza

Maandag 27 september 2010 vindt in twee zalen van het Haagse bioscooptheater Pathé Buitenhof de feestelijke première plaats van de Nederlandse speelfilm ‘Tirza’ (klik hier voor det trailer). Vanaf 20.15 uur arriveren de hoofdrolspelers over de rode loper. Voor genodigden start de film om 20.50 uur, voor het publiek om 21.15 uur. Kaarten (15 euro) zijn te koop via de website van Pathé Buitenhof en aan de kassa van de bioscoop (bron: persbericht).

 

Jörgen Hofmeesters bestaan wankelt. Hij wordt ontslagen en lastig gevallen door zijn ex-vrouw. Bovendien is zijn lievelingsdochter Tirza spoorloos verdwenen tijdens een vakantiereis in Namibië. Na weken van wurgende onzekerheid besluit Jörgen haar daar op te sporen. ‘Tirza’ – de Nederlandse inzending voor de Oscars – is een speelfilm van Rudolf van den Berg naar de gelijknamige roman van Arnon Grunberg. In de hoofdrollen spelen Gijs Scholten van Aschat, Sylvia Hoeks, Nasdrin Dchar, Johanna ter Steege en Keitumetse Matlabo.

 

Première genodigden:

- 20.15 uur: cast en crew arriveren over de rode loper

- 20.50 uur: start film

- 22.45 uur: Chaqall van den Berg zingt na afloop in de zaal de titelsong

 

Première Publiek:

- 21.00 uur: inloop en ontvangst met een glas prosecco; in de zaal wordt popcorn uitgedeeld

- 21.15 uur: start film

- 22.55 uur: vraaggesprek na afloop in de zaal met regisseur Rudolf van den Berg en de acteurs Gijs Scholten van Aschat, Sylvia Hoeks, Nasdrin Dchar en Johanna ter Steege.

Lees ook:Uitreiking Gouden Kalveren 2010
Lees ook:Bond-acteurs aanwezig bij Nederlandse première ‘Spectre’ in Tuschinski
Lees ook:Groene filmpremière in Tuschinski
Lees ook:Première Gooische Vrouwen – De Film
Lees ook:Omniversum: Giganten uit de IJstijd met verteller Gijs Scholten van Aschat

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Première Oscarkandidaat Tirza

 1. Valentijnder

  Ik ga naar de publiekpremière, ik heb echt heel erg veel zin!! De trailer is geweldig, de recensies zijn geweldig en vooral ook de muziek van Chagall (niet met een q!!) is prachtig! Deze zangeres gaat echt een hit worden hoop ik, jammer dat ze alleen in de zaal voor de genodigden live speelt… :(

    /   Reply  / 
 2. Robert

  Ik ga vanavond voor het eerst naar een filmpremière, als genodigde! Ben heel benieuwd…
  :)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>