Merel zingt het mooiste lied

Van alle vogeltjes in ons land zingt de merel het mooist. Dat vonden zo’n 77.000 luisteraars van het radioprogramma Vroege Vogels. Zij brachten hun stem uit op de Vogel Top 100 op  de website. Vroege Vogels, Vogelbescherming Nederland, Sivon Vogelonderzoek en Nico de Haan’s Vogelkijkcentrum maakten een voorselectie van 140 Nederlandse vogels waarop gestemd kon worden.

De merel scoorde het hoogst met bijna 4.200 stemmen, gevolgd door de nachtegaal op twee, de zanglijster op drie en het roodborstje op vier. Het paapje eindigde op de nummer 100 en  het waterhoentje op de allerlaatste plaats: met 24 stemmen kreeg is dit vogeltje ‘zielepietje’ van het jaar.

Lees ook:Top tien Tuinvogeltelling 2010
Lees ook:Huismus opnieuw koploper vogeltelling
Lees ook:Teek meest gehate beest
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2013
Lees ook:Enthousiast tuinvogeltjes tellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>