Domino Day 2009 bij SBS 6

Vrijdag 13 november 2009 is het de 11e editie van Domino Day. SBS 6 verzorgt die avond een avondvullende liveshow vanuit WTC Expo in Leeuwarden. Dan zal blijken of het wereldrecord van 4.345.027 vallende dominostenen wordt verbroken. Als dát maar goed gaat: voor menigeen is vrijdag de 13de immers een ongeluksdag. Thema is ‘The World in Domino, the Show with the Flow’. ‘Mr. Domino’ Robin Paul Weijers, heeft met zijn team zeven velden (‘flows’) van 34 bij 17 meter ontworpen, waarin de hoogtepunten van de zeven continenten te zien zullen zijn, als de steentjes omvallen. Dit jaar hebben de velden een nieuwe opzet: wat dat inhoudt, blijft geheim tot de live uitzending.

Vorige edities waren dat onder andere Lionel Richie, Anastacia en Kim Wilde. Traditiegetrouw tikt een celebratie de eerste steen aan: wie dat op 13 november komt doen, blijft ook nog even geheim. Uniek dit jaar is dat alle stenen in één vloeiende stroom omvallen: de kijker valt volgens de aankondiging van de ene verbazing in de andere. In WTC Leeuwarden hebben 68 enthousiaste bouwers uit 14 landen in totaal 4.800.000 stenen neergezet. De show wordt live of semi-live uitgezonden in Nederland en elf Europese landen, waaronder België, Duitsland, Rusland en Groot-Brittannië. De tv-show begint vrijdag 13 november om 19.25 uur bij SBS 6.

Lees ook:Het gaat erom spannen op Domino Day
Lees ook:Dutch Domino Team wil domino-traditie terughalen en record voor amateurbouwers breken
Lees ook:Woensdag 11 november begint NFF#36, Noordelijk Film Festival Leeuwarden
Lees ook:Route ‘The Passion’ in Leeuwarden tot laatste moment geheim
Lees ook:Diamantenjacht in Hermitage: zaterdag 29 en zondag 30 oktober

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Domino Day 2009 bij SBS 6

 1. klote

  hoi doei

    /   Reply  / 
  1. van Someren

   Jammer van het begin ging maar half open

     /   Reply  / 
 2. klote

  wat is hier zo interresant aan.
  het zijn maar steentjes;)

    /   Reply  / 
  1. hoi

   nou dat vind ik ook.
   helemaal gelijk in.

     /   Reply  / 
   1. blokjes

    ik ben het er ook mee eens

      /   Reply  / 
 3. klote

  yes is er toch nog iemand met mij eens.
  smile

    /   Reply  / 
 4. stinkie

  joh mensen.

    /   Reply  / 
 5. willemien

  gefeliciteerd met jullie nieuwe prestatie,helaas was ik niet in de gelegenheid de uitzending te volgen, maar heb bij thuiskomst meteen de uitslag op internet opgezocht

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>