Internationaal Literatuurfestival Den Haag

Meer dan 90 schrijvers, denkers en musici uit de hele wereld zijn van donderdag 17 tot en met zondag 20 januari te gast in Den Haag op het 13e internationale literatuurfestival ‘Winternachten’ (editie 2012: klik hier). In de Nieuwe Kerk, het theater en het filmhuis aan het Spui resulteren ontmoetingen tussen verschillende culturen en bevolkingsgroepen in debatten, voordrachten, films en muziek. Het thema dit jaar is: ‘Spookschip de Wereld’, over angst en hoop. Angst zal in verschillende gedaanten optreden; het festival onderzoekt waarvoor we nu eigenlijk bang zijn of bang worden gemaakt: globalisering, opwarming van de aarde, terrorisme? En wat zal de toekomst ons brengen: hoe krijgen we ‘Spookschip de Wereld’ weer terug op koers?

 

Harry Mulisch praat over de angst voor een vergeten verleden, Adriaan van Dis over tradities en hoop. De Turkse schrijfster Elif Shafak opent het festival donderdagavond met de Winternachtenlezing in de Nieuwe Kerk. Op vrijdagmiddag vindt een debat plaats over de angstcultuur in het westen. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn er optredens op vijf podia. Zaterdagmiddag dragen acht Arabische schrijvers voor uit eigen werk en kiezen een fragment uit hun literaire geschiedenis.  

Lees ook:Amsterdam Turkish Film Festival
Lees ook:Winternachten Den Haag draait om ‘Fake’
Lees ook:Writers Unlimited 2012 in Den Haag
Lees ook:Literatuurfestival Winternachten Den Haag
Lees ook:Winnaars World Press Photo in Nieuwe Kerk Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>