Alle Bib Gourmand restaurants 2018 zijn bekend

Bandenfabrikant Michelin geeft ieder jaar de Michelingids uit met restaurants die één, twee of drie Michelinsterren hebben vanwege hun uitzonderlijk goede keukens en bediening. De nieuwe gids verschijnt maandag 11 december in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Daarnaast rijkt Michelin de Bib Gourmands uit aan eetgelegenheden die ‘een prima maaltijd serveren tot maximaal 37 euro, exclusief drankjes’.

‘Bib’ is de afkorting van Bibendum, de naam van het beroemde bandenmannetje van Michelin. ‘Gourmand’ is het Franse woord voor iemand die van lekker eten en drinken houdt. Een Bib Gourmand – het ‘kleine zusje van de Michelinster’ – staat voor de prijs/kwaliteitsverhouding én met een tamelijk lage prijs. Afgelopen kwam de Bib Gourmand-lijst 2018 uit. In de tiende editie van de Benelux-gids staan 135 Nederlandse, 168 Belgische (23 nieuw) en 12 Luxemburgse restaurants. Daaraan zijn 20 nieuwe restaurants toegevoegd, en 19 afgevallen. Van die laatste kunnen er er paar opgaan voor een Michelinster: restaurants mogen niet beiden tegelijkertijd hebben.

Lees ook:Bib Gourmand Benelux 2015 is uit
Lees ook:Uniek en nergens anders ter wereld vertoond: alle Nederlandse restaurants behouden hun Michelinsterren
Lees ook:Michelin sterrenregen over Nederland
Lees ook:Nederland drie nieuwe tweesterrenrestaurants rijker
Lees ook:Nederland twaalf Michelinsterren rijker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>