VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht: speuren en beleven op Europa’s grootste vintage evenement

 

Op 11 en 12 november vindt de VerzamelaarsJaarbeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, Europa’s grootste vintage evenement. Het is dé place to be voor verzamelaars en liefhebbers van curiosa, antiek en tweedehands spullen. Jaag op de mooiste spullen en snuffel tussen de stands. Wie weet kom je dat ene unieke object tegen waar je al jaren naar op zoek bent. Maar naast speuren, is er ook van alles te doen en te beleven (bron: persbericht).
Workshop Worbla
Maak bijvoorbeeld gave kostuumonderdelen, zoals armors en wapens tijdens een workshop Worbla. Dit hoogwaardig thermoplastische plaatmateriaal kun je modeleren met de hand nadat het is verwarmd met een heatgun. Cosplayers gebruiken dit materiaal vaak voor het maken van kostuumelementen.

Meet en Greet met bekende Star Wars-acteurs
Star Wars-fans kunnen hun hart ophalen op de VerzamelaarsJaarbeurs. Een groot aantal acteurs en andere medewerkers is namelijk zaterdag op de beurs aanwezig voor een Meet & Greet. Schud handen met onder andere Brian Muir, Stephen Calcutt, John Simpkin, Matthew Dale, Peter Ross en Jack Klaff.

Expositie De Cirkel van Kleding
De Cirkel van Kleding symboliseert het levensproces van kleding vanaf geboorte tot de dood. 120 ontwerpers, kunstenaars én particulieren gaan aan de slag om ruim 1.000 witte, roze en rode kledingstukken te upcyclen. Tweedehands kledingstukken en allerlei door kunstenaar Pet van de Luijtgaarden verzamelde voorwerpen worden hiermee één grote installatie. Het project stelt op een speelse en toegankelijke manier het eigentijdse verschijnsel van overconsumptie aan de orde. Bezoek de Cirkel van Kleding in hal 7 van de VerzamelaarsJaarbeurs.

Mega Platen en CD Beurs
Tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs vindt traditiegetrouw de Mega Platen & CD Beurs plaats. Hier komen muziekfans en verzamelaars bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken. Daarnaast is er een geweldig aanbod posters, foto’s, t-shirts, vinyl, boeken, films, cd’s, tijdschriften en gesigneerde platen. Tijdens deze 48ste editie is er een speciale expositie over Elvis. Expert Johan van Wezel uit Utrecht verzamelt alles wat met deze legendarische hipshaker te maken heeft en zal de meest zeldzame stukken uit zijn collectie exposeren. Denk hierbij aan persoonlijke eigendommen, handtekeningen, originele teksten en de mooiste vinyl platen.

Lees ook:Verzamelaarsjaarbeurs 2011
Lees ook:VerzamelaarsJaarbeurs in de Jaarbeurs Utrecht
Lees ook:VerzamelaarsJaarbeurs en Mega Platen & CD Beurs Utrecht
Lees ook:Dé Luikse markt in Jaarberus Utrecht
Lees ook:Veertig jaar Star Wars in Museum Hoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>