Ruim 5.000 winkels doen mee aan de Fairtrade Week

Ruim 5.000 winkels, waaronder supermarkten, natuurvoedingswinkels en Wereldwinkels, doen mee aan de landelijke Fairtrade Week. Dat is een record. Nederland telt meer dan 4.000 Fairtrade gecertificeerde producten die tijdens de Fairtrade Week, van 28 oktober tot en met 5 november, extra worden uitgelicht op de winkelvloer met speciale acties en aanbiedingen (bron: persbericht).

Verkoop en Fairtrade premie
Het afgelopen jaar steeg de wereldwijde verkoopwaarde van Fairtrade producten naar € 7,88 miljard. De grootste groei zat in Fairtrade cacao met maar liefst 34%, gevolgd door suiker (7%), bananen (5%) en koffie (3%). Door de internationale verkoop van Fairtrade gecertificeerde producten ontvingen boerenorganisaties € 150 miljoen extra aan Fairtrade premie. Deze premie investeren boerencoöperaties en comité’s van arbeiders onder andere in productiviteit, gezondheidszorg, onderwijs, huisvesting en trainingen op het gebied van klimaatverandering.

Klimaatverandering
Vooral boeren in ontwikkelingslanden hebben te maken met de negatieve gevolgen van klimaatverandering. Zo is de koffieplant extreem gevoelig voor temperatuurschommelingen en wordt de wereldwijde koffieproductie bedreigd. Om aandacht te vragen voor de enorme uitdagingen waarmee miljoenen boeren te maken hebben, start Max Havelaar tijdens deze Fairtrade Week de campagne Coffee to Stay, voor koffie met toekomst.

Deelnemende supermarkten en winkels

Aan de najaarseditie van de Fairtrade Week 2017 doen de volgende supermarkten en winkels mee: Action, Albert Heijn, Aldi, Boni, Boon’s Markt, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, Ekoplaza, Emté, Hema, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Lidl, MCD, Plus, Poiesz Supermarkten, Spar, Vomar en de Wereldwinkel. Een overzicht van de acties en aanbiedingen tijdens de Fairtrade Week staan gebundeld in de Fairtrade Week folder die huis aan huis verspreid wordt. De aanbiedingen gaan niet ten koste van het boereninkomen maar worden aangeboden door de deelnemende winkels

Lees ook:Record aantal winkels en supermarkten doet mee aan de Fairtrade Week 2014
Lees ook:Fairtrade Week 2013
Lees ook:Week van de Smaak 2014 – Ede Hoofdstad van de Smaak
Lees ook:Week van de Smaak – de lekkerste week van het jaar: 1 t/m 9 oktober
Lees ook:Week van de Smaak 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>