A’DAM ITALIANO, powered by Crodino

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni kun je in stijl de Mokumse dolce vita ontdekken. Tijdens A’dam Italiano kun je in een vintage jaren ’60-tram gratis langs alle Italiaanse hotspots van de hoofdstad; van restaurant tot kapper, van ijssalon tot trattoria. Waan je even in traditioneel Italië tijdens deze mini-vakantie in eigen land (bron: persbericht).

Om te genieten van Italiaanse lekkernijen en vakmanschap hoef je zeker niet de landsgrenzen over. Sterker nog, je kunt gewoon in Amsterdam blijven deze zomer. Hotspot-specialist Bartsboekje.nl maakte voor A’dam Italiano een selectie van Amsterdams-Italiaanse hotspots om de diverse Italiaans (geïnspireerde) ondernemers die de stad rijk is in het zonnetje te zetten. Deelnemende partijen lopen uiteen van traditionele Italiaanse barbiershop Barbaria Italiana tot delicatessenzaak Ciao Bella op de Prinsengracht gerund door een vader en dochter van Venetiaanse origine.

Daarnaast is een rit in de prachtig gerenoveerde Amsterdamse stadstram uit de jaren 60, op zichzelf al meer dan de moeite waard. Interieur en personeel van de tram zijn voor de gelegenheid volledig Italiaans aangekleed. Stap aan boord, laat je een heerlijk bitterzoet Italiaans aperitief serveren en geniet van de zonnige straten die aan je coupéramen voorbijtrekken. Ook voor de kleinsten onder ons een leuke manier om de stad eens vanuit een ander perspectief te zien.

Opstappen Tram A’DAM ITALIANO:

Weteringcircuit

Centraal Station (bij Victoria Hotel)

23 juni: 14.00-17.00 uur

24 juni: 12.00-17.00 uur

Lees ook:Kasteel de Haar: Smaak van Italië
Lees ook:Pirandello Festival Helmond
Lees ook:De Smaak van Italië in Kasteel de Haar
Lees ook:De Smaak van Italië 2010 in Kasteel de Haar
Lees ook:Italiaanse Gelato Festival op Museumplein Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>