Hudson’s Bay en chef-kok Ron Blaauw kondigen samenwerking aan

IMG_20160615_171115Amsterdam krijgt er een nieuw en bijzonder restaurant bij: Nacarat. Dit najaar opent chef-kok Ron Blaauw een nieuwe culinaire hotspot. Het restaurant is het resultaat van een samenwerking tussen Blaauw en Hudson’s Bay. Onder een indrukwekkend koepelvormig dak op de 5e verdieping van het nieuwe pand aan het Rokin 49, ontvangt de bekende chef-kok vanaf komend najaar de gasten van het warenhuis voor lunch en diner (bron: persbericht).

Hudson’s Bay opent nog dit jaar de deuren van haar eerste vestigingen in Nederland. Naast bekende en unieke merken in fashion, beauty & home, is ook food een belangrijk onderdeel van dit nieuwe retailconcept. Het winkelend publiek van Hudson’s Bay kan overdag terecht voor een bijzondere lunch en, uniek voor deze locatie, fine dining met uitzicht over de binnenstad van Amsterdam in de avond, na sluiting van het warenhuis. Het nieuwe restaurant is dan bereikbaar via een andere ingang dan via het warenhuis.

Ron Blaauw over het restaurant: ‘’Binnen dit nieuwe restaurantconcept staat een rijke beleving hoog in het vaandel evenals toegankelijkheid en service. De gerechten zijn geïnspireerd op de keuken van het Midden-Oosten. Als lunch serveren wij lichtere gerechten; een mooi glas wijn en oesters of Libanees brood met heerlijke humus. Bij het diner moet men denken aan fine dining in een Tel Aviv-achtige stijl. De naam Nacarat is geïnspireerd op de warme oranje kleur, zoals de ondergaande zon die te aanschouwen is door het glazen dak.”

Jacco van der Steen, Director Marketing en Inkoop Hudson’s Bay Nederland: “Hudson’s Bay wil Nederland kennis laten maken met een bijzondere en nieuwe winkelbeleving. Food is daarbij onmisbaar. Onze locatie op de bovenste etage van het Hudson’s Bay-pand in Amsterdam met rondom uitzicht over de binnenstad is uniek. Samen met Ron Blaauw willen we hier een bijzonder restaurant neerzetten, dat bijdraagt aan het eigen karakter en de beleving van ons Nederlandse Hudson’s Bay-concept.”

Hudson’s Bay is een samenwerking aangegaan met La Place voor de andere warenhuizen die in Nederland worden geopend.

Over Hudson’s Bay

Hudson’s Bay Company, opgericht in 1670, is het oudste bedrijf van Noord-Amerika. In Canada is Hudson’s Bay inmiddels uitgegroeid tot één van de meest prominente warenhuizen van het land, met warenhuizen op 90 locaties en de online winkel thebay.com. Voor het eerst sinds de start van Hudson’s Bay, vestigt het warenhuis zich buiten de landsgrenzen van Canada, met 10 nieuwe winkels in Nederland in 2017, en een online shopping omgeving op hudsonsbay.nl. Met een geheel eigen karakter en belevenis is het concept toegespitst op de Nederlandse markt. Hudson’s Bay staat voor kwaliteit, service en stijl. De warenhuizen bieden een assortiment van fashion, beauty & home, vormgegeven door exclusieve merken en populaire ontwerpers. Daarnaast biedt Hudson’s Bay haar gasten ook exclusieve food concepten. Hudson’s Bay is een onderdeel van het Hudson’s Bay Company merkenportfolio.

Over Ron Blaauw

Chef-kok en SVH Meesterkok Ron Blaauw (Hoorn, 1967) behoort tot de gastronomische top van Nederland. Hij maakte furore met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, dat in 2004 z’n eerste, en in 2006 z’n tweede Michelinster kreeg. In 2011 verhuisde Blaauw zijn keuken naar Amsterdam, om vervolgens in maart 2013 het roer om te gooien. Blaauw sloot het sterrenrestaurant en opende een paar dagen later op dezelfde locatie Ron Gastrobar. Dit restaurant serveert creatieve gerechten van hoge kwaliteit, maar hebben een betaalbare prijs à 15 euro. Al snel kreeg ook dit nieuwe restaurant in 2013 zijn eerste Michelinster. Dit concept is inmiddels uitgebreid met een viertal restaurants: Ron Gastrobar Oriental, Ron Gastrobar Indonesia en Ron Gastrobars Paris.

Lees ook:Canadese warenhuis Hudson’s Bay op elf locaties in Nederland
Lees ook:Eerste filiaal Hudson’s Bay in Nederland gaat 5 september open
Lees ook:De kreeftweken komen eraan
Lees ook:DWDD pop up-restaurant per direct gestopt: ‘Avonturen kunnen mislukken’
Lees ook:Extra dag bij Dining with the stars 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>