Tulp Festival zet Amsterdam met Pasen in vuur en vlam

Het Tulp Festival zet dankzij het mooie weer in de eerste twee weken de hoofdstad in vuur en vlam op verschillende locaties. De nieuw gedoopte Paleiskwartiertulp is uit zijn schulp gekropen en begroet de bezoekers van de laatste Lentekermis op de Dam. Dit zijn een paar plekken waar in het paasweekend een kleurrijk schouwspel van bloeiende tulpen is te bewonderen: voor het Centraal Station, bij cruiseterminals op de Piet Heynkade, in de haven van IJburg en zelfs in metrostations worden passanten verwelkomd met vrolijke tulpen. Ze bloeien ook weelderig in winkelgebieden van Oostpoort tot Gelderlandplein en de Cornelis Schuytstraat tot de Van der Pekstraat in Noord (bron: persbericht).
-
Niet alleen hotelgasten, maar ook Amsterdammers kunnen op dit moment genieten van prachtige tulpenpresentaties in onder andere het Conservatoriumhotel, Sofitel The Grand en Amstel Intercontinental. In de rij voor het museum vrolijken fraaie tulpen de wachttijd op, op de Westermarkt bij het Anne Frankhuis, bij het Rembrandthuis en aan de Amstel bij de Hermitage. Ook bijvoorbeeld op het Rembrandtplein, Damrak, Rokin, Raadhuisstraat en Museumplein steken tulpen fier hun mooie kopjes op tussen de langs slenterende wandelaars.
-
Op andere plekken komen de tulpen in de volle grond langzaam maar zeker tot bloei; iedere dag worden de kleuren intenser op bijvoorbeeld de Weteringschans en aan de voet van Vondel in het Vondelpark en in het Oosterpark. Een informatieve gids met routekaarten geeft alle details over de locaties en de meer dan 400 tulpensoorten. De gids is verkrijgbaar bij deelnemers aan het Tulp Festival. Kijk voor alle informatie en de actuele bloeilocaties op www.tulpfestival.com. Volg het nieuws op Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival
-
Half miljoen tulpen in de hoofdstad
Het Tulp Festival stuurt je op ontdekkingsreis en is een prachtige manier voor Amsterdammers en bezoekers de stad en stadsdelen op een verrassende manier te verkennenIn totaal zijn er in de hoofdstad meer dan een half miljoen tulpen te bewonderen tussen april en half mei, versrpeid over 60 locaties – van Noord tot Zuid, in het Centrum en in Oost en West. Honderden soorten tulpen in alle kleurschakeringen – vroegbloeiers en laatbloeiers – domineren straten en pleinen en verlevendigen perken en parken in de hele stad. Hotels en musea stellen hun speciaal ontworpen tulpentuinen open voor bezoekers.
-

Lees ook:Tulp Festival Amsterdam 2017
Lees ook:Tulp Festival Amsterdam
Lees ook:Nationale Tulpendag: gratis tulpen plukken op de Dam
Lees ook:Zaterdag 16 januari Nationale Tulpendag: pluktuin op de Dam
Lees ook:Honderdduizenden tulpen kleuren Amsterdam in april tijdens Tulp Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>