Waar is de leukste winkelstraat van Nederland? In Groningen!

Groningen heeft de leukste winkelstraat van Nederland: de Zwanestraat, met zo’n veertig kleine ondernemers. De verkiezing werd voor de negende keer gehouden door NLStreets, met als doel zelfstandige winkeliers in de schijnwerpers te zetten. Zij ondervinden keiharde concurrentie van grote winkelketens en de laatste jaren komen daar webwinkels bij.

Kleine winkels moeten mensen zien te lokken ‘met verrassende, innovatieve producten die je bijna nergens anders vindt’, zegt Astrid van Heinsbergen van NLStreets. Eerdere winnaars waren onder meer de Czaar Peterstraat (2015) en de Haarlemmerdijk (2011) in Amsterdam, de Folkingestraat in Groningen (2014), de Raadhuisstraat in Heemstede (2013), de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden (2010 en 2012) en de Kleine Houtstraat in Haarlem (2008 en 2009).

Ruim 18.000 stemmers verkozen de Groningse Zwanestraat boven de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden en de Amsterdamse Utrechtsestraat voor. De leukste winkel werd dit keer de Friese Streekwinkel Priuw in Leeuwarden.

Lees ook:Leukste winkelstraten met authentieke winkels
Lees ook:Kleine Kerkstraat Leeuwarden leukste winkelstraat Nederland
Lees ook:ANWB: Dierenpark Apenheul bij Apeldoorn ‘Leukste uitje van Nederland 2016′
Lees ook:OrbitFest: ‘Horizonverruimend Winterlichtfestival’ in Groningen
Lees ook:De leukste apps voor een dagje weg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>