Inbreken in plaats van uitbreken – een nieuw soort escape room in Rotterdam

Escape rooms zijn dé real-life gaming sensatie van dit moment: meer en meer escape rooms openen hun deuren. Naast ontsnappen uit diverse puzzelkamers en tot voor kort zelfs uit de Noordsingel gevangenis is het in de Hoogstraat bij ExitGame nu ook mogelijk om een bank te beroven (bron: persbericht).

Bij het spelen van een escape room is het in de regel de bedoeling om binnen het uur te ontsnappen uit een afgesloten ruimte. The Heist, het nieuwste spel van ExitGame verschilt van de klassieke escape room omdat de spelers moeten inbreken in plaats van uitbreken. Het doel is om samen met een team een bank te beroven. Na bijna een jaar plannen, ontwerpen en bouwen zijn de eerste groepen eind 2016 The Heist komen spelen.

‘Je moet handelen als een echte inbreker, niet als een puzzelaar in een escape room’, aldus het ontwerpteam van reallifegaming.nl (onder andere verantwoordelijk voor Prison Escape in de Noordsingel gevangenis te Rotterdam). Met The Heist heeft Rotterdam nu ook een break-in variant op de traditionele escape room te bieden. ExitGame laat zien dat er ondanks, of misschien wel dankzij, de opening van de vele escape rooms in Nederland steeds weer nieuwe ontwikkelingen te ontdekken zijn in de real life gaming markt.

Lees ook:Speciale Escape Room op Wereld Diabetes Dag
Lees ook:Rotterdam Your Streets: games, skate en dance
Lees ook:Operadagen Rotterdam 2013
Lees ook:Boom Chicago Amsterdam opent escaperoom met thema film
Lees ook:‘De meiden’ van Genet exclusief te zien in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>