Horecava 2017: Restaurant La Rive wint HANOS Gouden Koksmuts

@Erik Feenstra

De HANOS Gouden Koksmuts is de meest begeerde prijs voor koks en werd op maandag 9 januari, tijdens de Horecava, voor de 57e keer uitgereikt. Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam met chef Emiel Kwekkeboom, Sous-chef Marco Geurts en Sous-chef Jules Wiringa is de trotse winnaar. Vol emotie nam het team van Restaurant La Rive de Gouden Koksmuts in ontvangst en droeg deze op aan chefkok Rogér Rassin, die zichtbaar ontroerd was met deze prijs (bron: persbericht).

Zie ook: Horecava Innovation Award 2017

De teams moesten het hoofd koel zien te houden tijdens de bereiding van een amuse en een viergangen diner met ingrediënten uit een pas ter plekke geopende ‘blackbox’, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor HANOS. Voor het voorgerecht bevatte de box vis en/of schelp- en schaaldieren, voor het hoofdgerecht was er kalfsvlees en voor het dessert zaten er twee producten in de blackbox die verplicht verwerkt moesten worden. Het tussengerecht diende gemaakt te worden uit de blackbox en moest vegetarisch zijn.

De jury was bij hun keuze unaniem, zij zeiden hierover: ‘Het niveau van de wedstrijd was van erg hoog, Restaurant La Rive heeft sterwaardig gekookt en bij de keuze moest het echt op de detail aankomen.’ De wedstrijd is georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, hét centrum en netwerk voor vakmanschap van professionals op het gebied van food en hospitality met ruim 3000 leden, in samenwerking met de Horecava.

Lees ook:Restaurant De Loohoeve wint HANOS Gouden Koksmuts 2018
Lees ook:De kreeftweken komen eraan
Lees ook:Horecava 2015 in Amsterdam RAI
Lees ook:Maandag 11 januari start zestigste Horecava in RAI Amsterdam
Lees ook:Horecava 2014 in de RAI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>