Kerststad Valkenburg – dé kerststad van Nederland

Vrijdag 18 november ging in het Zuid-Limburgse stadje Valkenburg de jaarlijkse Kerststad Valkenburg officieel van start. Kerstmis en Valkenburg aan de Geul zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Tot en met 8 januari is het stadje gehuld in romantische sferen. Tot en met 23 december is de Gemeentegrot voor de 31e keer het domein van de oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa en in de Fluweelengrot staat voor de 18e keer een kerstmarkt in een decor met indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen en een unieke 18e-eeuwse kapel.

Ook bovengronds is van alles te beleven, zoals de Christmas Parade die iedere woensdag en zaterdag aan het begin van de avond door het centrum trekt. Ook op vrijdag 23 december, de laatste op woensdag 28 december, en op vrijdag 30 december is er een extra kerstparade, niet in Valkenburg, maar door de straten van Sibbe. Verder is er voor de 12e keer de culinaire wandeling Route d’Amuse langs de beste restaurants. In het MergelRijk zijn prachtige mergelbeelden te zien die verhalen uitbeelden over mergel en grotten. Er draait een unieke film van het Kerstverhaal en iedereen mag een eigen souvenir van mergel maken. Verder zijn er het Winters Sprookjesbos en Santa’s Village.

Lees ook:Kerststad Valkenburg: een van Europa’s oudste en beroemdste kerstmarkten
Lees ook:Zaterdag 14 november: officiële start Kerststad Valkenburg 2015
Lees ook:Kerststad Valkenburg 2012
Lees ook:Kerststad Valkenburg 2014
Lees ook:Kerststad Valkenburg 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>