Dudok Terrasspecial 2015 in Rotterdam

De Dudok Terrasspecial 2015 is uit, met de leukste terrassen in Rotterdam. Met: Dudok Rotterdam, De Harmonie, Café Rotterdam, Osteria Vicini, hotel-restaurant Quartier du Port, Mart Café Markthal en Kantine- en Biertuin.

Of je neerstrijkt op het terras van Café Brasserie Dudok Rotterdam aan de levendige Meent voor de legendarische appeltaart of voor de uitgebreide kaart, saai is het er nooit. Het terras bevindt zich aan de gevel van het monumentale gebouw van de beroemde architect Willem Marinus Dudok. Vanwege het karakteristieke gebouw is besloten om het restaurant naar de architect te vernoemen.

Wie de stadstuin van restaurant De Harmonie aan de Westersingel binnenloopt, waant zich niet langer in de stad. De weelderig groene tuin is in 1890 aangelegd en sindsdien amper veranderd. De tuin is 72 meter diep en kijkt uit op de moestuin waar de koks hun eigen groenten, kruiden, frambozen en bloemen kweken. Een oase waar je geniet van de culinaire kunsten van patron-cuisinier Marco Somer. Met in ieder geval het gezelschap van enkele vaste gasten: de twee roodborstjes die de tuin bewonen.

Het volledig vernieuwde Café Rotterdam heeft een terras met een view. Het kijkt uit over de Maas, met zicht op de historische Veerhaven, de statige Erasmusbrug en de skyline van de stad. De bedrijvige Maas waar watertaxi’s, beroepsscheepvaart en plezierjachten een levendig schouwspel bieden. Op het terras lunch of dineer je met ambachtelijke gerechten die op z’n Rotterdams, zonder poespas, zijn bereid met verse en smaakvolle ingrediënten.

Op een steenworp afstand van het Kralingse Bos ligt Osteria Vicini. In Italië zijn Osteria’s plekken waar mensen neerstrijken voor een babbeltje en een hapje, en dat is bij Vicini niet anders. Bestel een aperitivi voor bij de borrel, proeverij van verschillende antipasti, of ga all the way met allerlei heerlijke Italiaanse gerechten. Op het terras van Vicini waan je je heel even in het echte La Bella Italia.

Aan de voorkant van Hotel Quartier du Port verraadt alleen een bord met ‘de tuin is open’ dat er een lieflijke stadstuin achter het hotel ligt: klein, maar fijn en beschut. Het restaurant van het boetiekhotel wil vooral dat gasten zich thuis voelen, of dat nu in de tuin of in het restaurant is. In de keuken bereidt de chef gerechten van bij voorkeur biologische producten uit het seizoen. De kaart van Quartier du Port wisselt dan ook voortdurend. Eten bij Quartier du Port is altijd een verrassing.

Mart is hoe Rotterdammers de markt noemen. Het Mart Café ligt dan ook in de Markthal en het terras kijkt over het Marktplein uit. Mart Café is bedacht door de oprichters van Dudok en dat signatuur is herkenbaar. Maar het is toch net anders. Mart heeft een echt cafégevoel, zoals je ze in Frankrijk tegenkomt. De kaart is simpel, maar wat er op staat is écht goed. En de  Dudok appeltaart, die ontbreekt natuurlijk niet op de kaart.

De beste gegrilde kip eet je bij Kantine & Biertuin, kortgezegd K&B,  in het Rotterdamse Kralingen. Op het terras worden de Franse maiskippetjes van Wildhandel Treure gegrild aan het spit. Het riante terras staat vol vrolijk gekleurde tafels en stoeltjes en vuurkorven zorgen na zonsondergang voor warmte.

Lees ook:Terrasspecial 2017: elf zonovergoten terrassen in de Randstad
Lees ook:De leukste zomerterrassen van Rotterdam
Lees ook:Dudok viert 25 jarig jubileum en trakteert
Lees ook:Rotterdam heeft er een toprestaurant bij
Lees ook:DWDD pop up-restaurant per direct gestopt: ‘Avonturen kunnen mislukken’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>