Dé horeca-ondernemer van het jaar en de beste bartender van Nederland worden op maandag 1 december met een felbegeerde award beloond tijdens de jaarlijkse ENTREE Hospitality & Style Awards (2016: klik hier). Daarnaast zet de vakjury nog negen horecabedrijven in de schijnwerpers tijdens de awardshow, de Oscaruitreiking voor de Nederlandse horecawereld. Dit jaar wordt de rode loper in Studio21 in Hilversum uitgerold. De genomineerde bedrijven zijn gekozen uit horecazaken die het afgelopen jaar in het horecavakblad ENTREE Magazine stonden (bron: persbericht).
Aan de hand van uitgebreide bezoeken aan talloze mooie en inspirerende horecabedrijven bepalen de leden van de vakjury uiteindelijk wie de awards in ontvangst mogen nemen voor de categorieën:
Best Cocktailbar: de bar die gastheerschap combineert met een uitzonderlijk productaanbod van zeer hoge kwaliteit. De jury let ook op de juiste sfeer, uitstekende service en kundige medewerkers.
Best Hotel Concept: de originaliteit van het hotelconcept en de vertaling hiervan in het interieur. De jury let op creativiteit, het innovatiegehalte en de doorvertaling in de details.
Best Hotel Design: de jury let op de originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het interieurdesign van een hotel. Het gaat hierbij om zowel de publieke ruimtes als de hotelkamers.
Best Restaurant & Bar: aandacht voor concept, interieur en doelgroep. Culinaire uitspattingen worden buiten beschouwing gelaten. Wel wordt gekeken naar het aanbod van f&b.
Best Restyling: voor een zaak die interieur en concept een restyling gaf om daarmee een succesvolle stap te kunnen maken voor de toekomst.
Dare Devil: verrassende horecaconcepten die passen bij het huidige tijdsbeeld en die een inspiratiebron voor de industrie kunnen zijn.
Best Restaurant Design: interieurconcept dat uitblinkt in zowel uitstraling als afwerking, en waarbij het concept volledig is geïntegreerd in het design. Een restaurant met karakter en een onderscheidend interieur.
Best Hospitality Concept: voor een horecabedrijf dat een ijzersterk, trendbepalend concept heeft neergezet. De genomineerden zijn alle onderscheidend en hun concepten dienen als verrassende inspiratie voor de branche.
Best Coffee Concept: een koffiebar die meer doet dan goede koffie serveren. Ook de uitstraling van de zaak, de kennis en kunde van de barista’s en het totaalplaatje worden beoordeeld. Een trendsetter en expert op het gebied van koffie.
De Hospitality & Style Award 2014 gaat naar de ondernemer die het afgelopen jaar zijn stempel drukte op de Nederlandse horeca. Het is een persoon met een onderscheidende visie, lef en doorzettingsvermogen. Wie steekt zijn nek uit, is creatief en niet bang voor het nemen van een risico? Oftewel: wie wordt dé horecaondernemer van 2014?
De competitie Best Bartender 2014 was maandag 17 november in de European Bartender School in Amsterdam. De drie finalisten zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het Awards-gala. Dan wordt ook de Best Bartender 2014 bekendgemaakt.
Lees ook:VENUEZ Hospitality & Style Award gala in Hotel Okura Amsterdam
Lees ook:VENUEZ Hospitality and Style Awards Gala Amsterdam
Lees ook:Genomineerden Hospitality & Style Awards 2016 bekendgemaakt
Lees ook:Winnaars Entree Hospitality & Style Awards 2016
Lees ook:Awardsgala voor Nederlandse horeca