Bib Gourmand Benelux 2015 is uit

Bandenfabrikant Michelin geeft ieder jaar de Michelingids uit met restaurants die één, twee of drie Michelinsterren hebben vanwege hun uitzonderlijk goede keukens en bediening. De nieuwe gids verschijnt maandag 17 november. Daarnaast rijkt Michelin de Bib Gourmands uit aan eetgelegenheden die ‘een prima maaltijd serveren onder  35 euro (36 euro in Amsterdam, Brussel en Luxemburg), exclusief drankjes’.

‘Bib’ is de afkorting van Bibendum, de naam van het beroemde bandenmannetje van Michelin. ‘Gourmand’ is het Franse woord voor iemand die van lekker eten en drinken houdt. Restaurants kunnen geen Bib Gourmand en een ster tegelijkertijd hebben. Een Bib Gourmand staat voor de prijs/kwaliteitsverhouding én met een tamelijk lage prijs. Op maandag 3 november kwam de Bib Gorumand-lijst 2015 uit; lijst: klik hier. Ons land telt 115 Bib-restaurants, waarvan 22 nieuw dit jaar.

Lees ook:Alle Bib Gourmand restaurants 2018 zijn bekend
Lees ook:Nederland drie nieuwe tweesterrenrestaurants rijker
Lees ook:Uniek en nergens anders ter wereld vertoond: alle Nederlandse restaurants behouden hun Michelinsterren
Lees ook:Michelin sterrenregen over Nederland
Lees ook:Negen sterrenrestaurants erbij in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>