Eierbeurzen en paaseierenmarkten: van hobby tot kunst

Eieren verven en versieren met Pasen is een oude traditie, maar ook eierkunst kent een lange geschiedenis. Wie kent niet de wereldberoemde collectie Fabergé-eieren van de Russische  tsaren. Wassenaar beleeft zaterdag 29 en zondag 30 maart de 29e editie van de Randstad Eierbeurs. Daar zijn duizenden bewerkte en versierde eieren te zien en te koop: beschilderd met olieverf, ecoline of aquarel, opengewerkt, bewerkt met was, engels patchwork of allerlei soorten klei en Fabergé-eieren. Geen twee eieren zijn hetzelfde.

Exposanten tonen hun kunnen en kunsten en vertellen alles over hun werk, van hobbyisten tot professionals. Voor wie zelf aan de slag wil, zijn er onbewerkte eieren te koop, variërend van grote struisvogeleieren tot piepkleine zeebravink-eitjes. In Wassenaar opent het Van der Valk Hotel aan de Zijdeweg 54 beide dagen van 10.30 tot 17.00 uur haar deuren voor deze unieke beurs. Ook op andere plekken zijn beurzen: Arnhem beleeft 5 en 6 april de 31e Eierbeurs in landgoed Larenstein in Velp. De paaseierenmarkt Reurei is op 29 en 30 maart te vinden in Hampshire Hotel Emmen en op 12 en 13 april café-restaurant Prinsen in Haarlo (Achterhoek, ten oosten van Borculo).

Lees ook:Geboorte giertje in Dierenpark Amersfoort
Lees ook:Eerste kievitsei gevonden
Lees ook:Kievitseieren zoeken mag van de rechter
Lees ook:Mineralenbeurs 2009 in Rijswijk
Lees ook:‘Fabergé – A Life of its Own’ op 20 juli bij Pathé Tuschinski en Pathé Buitenhof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>