Kaarsjesavond Nieuwpoort

Woensdagavond 12 december 2012 beleeft het Zuid-Hollandse Nieuwpoort voor de 12e keer Kaarsjesavond: Nieuwpoort bij kaarslicht (2013: klik hier). In het vestingstadje aan de andere kant van de Lek tegenover Schoonhoven gaan woensdag om 19.00 uur honderden kaarsen aan achter de ramen in het historische stadscentrum. Dan wordt ook de grote Kerstboom ontstoken: klokslag 19.00 uur gaat de straatverlichting uit en gaan de lichtjes in de boom aan.

Op verschillende plekken in het stadje zijn er optredens van koren en muziekgezelschappen. Het stadhuis is met honderden kaarsen verlicht. Rondom het imposante Arsenaal staat vanaf 15.00 uur een kleine kerstmarkt met winterterras. Om 16.30 uur begint een Winterwandeling en om 18.30 uur de lampionnenoptocht: op de Dam worden lampionnen uitgedeeld voor de traditionele rondgang door het oude vestingstadje. Kaasjesavond duurt tot 21.00 uur: dan gaat de straatverlichting weer aan.

Lees ook:Kaarsjesavond 2013 in Nieuwpoort
Lees ook:Kaarsjesavond Nieuwpoort
Lees ook:Vreeswijk bij kaarslicht
Lees ook:Kaarsjesavond 2010 in Gouda
Lees ook:Vreeswijk bij kaarslicht 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>