Aftrap Limburgs carnaval in goede en gezellige sfeer

De aftrap van het Limburgs carnaval is in goede en gezellige sfeer verlopen. Dat melden verschillende politiekorpsen. In Venlo werden zeven mensen opgepakt. In Roermond, Sittard en Maastricht was het druk, maar er deden zich nauwelijks incidenten voor. Zaterdag bezochten tienduizenden bont uitgedoste carnavalsgangers de Vasteloavendfeefeesten in Venlo (de Boetengewoene Boetezitting) en Roermond (de Sjtasie Festasie).

De opening van het carnaval in Maastricht verliep soberder dan andere jaren, vanwege het skiongeluk van prins Friso. Normaal komen er altijd ministers en staatssecretarissen naar de sleuteloverdracht door de burgemeester aan prins Carnaval, maar zij zegden af. Zondag zijn er veel carnavalsoptochten.

Lees ook:Maastricht versobert opening carnaval
Lees ook:Carnavalsoptochten 2009 in Nederland
Lees ook:Zestig jaar Vastelaovendconcerten Limburgs Symfonie Orkest
Lees ook:Carnavalsoptochten: heeft carnaval nog toekomst?
Lees ook:Carnaval 2012 gaat los

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>