Driekoningen in Den Bosch

Op zondag 6 januari is het Driekoningen. Op die dag staat de markt in Den Bosch vol schapen, kamelen, paarden, bijbelse figuren en honderden kinderen met lampionnen (2013: klik hier). De jaarlijkse Drie Koningenintocht begint traditiegetrouw op de markt. Om vier uur komt daar een herder met zijn schapen. Kinderen krijgen om kwart voor vijf lampionnen uitgedeeld. Om vijf uur wordt burgemeester Rombouts van het stadhuis opgehaald. Als de koningen er zijn, kan de intocht beginnen. 

Kinderen, ouders, schapen en kamelen volgen de drie Wijzen uit het Oosten naar de Sint Jan Kathedraal, waar bisschop Hurkmans om half zes de Driekoningenviering begint. Melissa Savage, voorleeskampioene van vorig jaar in Den Bosch, leest het verhaal van de Drie Koningen voor. Tot slot zingen de kinderen een aantal liedjes.

Lees ook:Driekoningen intocht in Den Bosch
Lees ook:Driekoningen Intocht 2012 Den Bosch
Lees ook:Driekoningen Intocht Den Bosch 2015
Lees ook:Zondag 3 januari: Drie Koningen Optocht in Den Bosch
Lees ook:Zondag 8 januari: viering Drie Koningen in Den Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>