Herfst 2017 begint zonnig en warm: een beetje Indian Summer-achtig

Voor weerkundigen begon de herfst op 1 september, rond 23 september begint de astronomische herfst. Officieel geldt 21 september als begin. Vrijdag 23 september staat de zon om 22.02 uur precies boven de evenaar, waardoor dag en nacht overal op aarde even lang duren. Op het noordelijk halfrond worden de dagen korter, op het zuidelijk halfrond langer. De wintertijd gaat pas in het kaatste weekend van oktober in.

Het weer stoort zich niet aan data: tot laat in de herfst kan het nog zomers zijn. September was niet bepaald zonnig, maar dit weekend wordt het zonnig en redelijk warm: een beetje Indian Summer-achtig. Het lijkt erop dat we een beetje kunnen ‘nazomeren’. De nachten worden al wel flink kouder.

Lees ook:September sluit af met zomers weekend
Lees ook:De lente is in het land
Lees ook:Koninginnedag: zonnig, maar fris
Lees ook:Bomen al vroeg aan de herfst begonnen
Lees ook:Toch nog beetje Indian Summer tijdens herfstvakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>