Dode vinvis aangespoeld op strand Texel in de buurt van De Koog

In de buurt van de Texelse badplaats De Koog is een dode vinvis aangespoeld. Het dier was al dood, verkeert in verre staat van ontbinding en is ‘al van verre te ruiken’, aldus de directeur van Ecomare. Het karkas is op een steenworp afstand van het natuurpark aangespoeld. 

Ecomare neemt de resten over: het natuurpark heef tal een verzameling walvisgeraamten, maar nog niet van een vinvis. Ecomare gaat de botten schoonmaken en zal het skelet over ongeveer een jaar klaar hebben om aan het publiek te kunnen laten zien. Het is een vrouwelijke gewone vinvis, na de blauwe vinvis met 18 tot 20 meter lengte de grootste walvis ter wereld. Een vinvis komt normaal niet in de Noordzee voor. Misschien kwam het dier met een schip in aanvaring en is het daarna een stuk mee de Noordzee opgesleept.

Lees ook:Ouwehands Dierenpark opent grootste sidderalen-aquarium van Europa
Lees ook:Dode zandhaaien aangespoeld op oever Oosterschelde
Lees ook:Zendmast Lopik dit jaar geen kerstboom
Lees ook:Koningin opent Scheepvaartmuseum
Lees ook:Beach Cleanup Tour: de hele Noordzeekust opruimen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>