Vlinder mee: atalanta ook dit jaar meest geteld tijdens Tuinvlindertelling 2017

Dit weekend werd voor de negende keer de nationale tuinvlindertelling gehouden. Op verzoek van de Vlinderstichting hielden zo’n 2.800 tuineigenaren een kwartier bij hoeveel vlinders er rondfladderden. Ze zagen 51 soorten en telden in totaal meer dan 33.000 vlinders.

De atalanta, een opvallende vlinder met zwarte vleugels met oranje strepen en witte stippen, werd ook dit jaar het meest geteld: meer dan 7.700 keer.  Net als vorig jaar eindigt de kleine vos tweede plaats, de dagpauwoog op de derde en het klein koolwitje op de vierde plek. In het noorden van het land werden iopmerkelijk veel meer vlinders geteld dan in het zuiden.

Lees ook:Tuinvlindertelling 2016: atalanta opnieuw meest getelde vlinder
Lees ook:Tuinvlindertelling 2015: atalanta meest getelde vlindersoort
Lees ook:Vogelteldag en Werelddierendag
Lees ook:Huismus opnieuw koploper vogeltelling
Lees ook:Internationale Vogelteldag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>