Bijzonder natuurverschijnsel op Texel: vogelplas Wagejot kleurt flamingo-roze

Op Texel is een bijzonder natuurverschijnsel te zien. De vogelplas Wagejot aan de oostkant van het eiland kleurt sinds enkele dagen flamengo-roze. Volgens beheerder Natuurmonumenten is dat nooit eerder voorgekomen. De bijzondere kleur werd ontdekt door een luchtfotograaf die over het eiland vloog.

Volgens een boswachter van Natuurmonumenten komt de roze kleur omdat er op dit moment een piek is in een periode van droogte: ‘Het kwelwater verdampt in hoog tempo. Het zoutgehalte van het water is dus ongekend hoog. Waarschijnlijk zorgen de zoutkristallen en de aanwezigheid van microalgen ervoor dat het water nu deze kleur aanneemt.’ Het natuurgebied is een geliefde broedplaats voor vogels. Wagejot is goed te overzien vanaf de Lancasterdijk op Texel.

Lees ook:Kurkdroog Saba krijgt water van marineschip
Lees ook:Leden Natuurmonumenten woedend over failliete schaapskudde
Lees ook:Passagiers vast op gestrande veerboot bij Schiermonnikoog
Lees ook:De Zestig van Texel: hardlopen op tweede paasdag
Lees ook:Westkust Texel krijgt monumentenstatus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>