Koningsdag 2017 waarschijnlijk koudste koninklijke feestdag sinds 1979

Koningsdag wordt waarschijnlijk de koudste koninklijke feestdag sinds 1979: met een graad of 9 wordt het ruim twee graden kouder dan met kerst en door de wind voelt het nog kouder aan. Een dikke jas is geen overbodige luxe! Vorig jaar was het op Koningsdag ook koud: dit jaar lijkt dat ‘laagterecord’ te worden gebroken.

Zie ook: Koningsdag gratis feesten en vrijmarkten

De koudste koninklijke feestdag sinds de opmeting van het weer was in 1970: toen werd het op Koninginnedag 8,6 graden. Normaal is het rond deze tijd van het jaar 16 graden. Eén lichtpuntje: vanaf zondag lijkt het weer te gaan verbeteren. Tot en met donderdag wordt de feestvreugde verpest door een ‘bel met koude lucht’. Het weer is wisselvallig, met buien, kans op onweer, hagel en natte sneeuw.

Lees ook:Koudste Pasen sinds 1964, kouder dan afgelopen Kerst
Lees ook:Sinds 1998 ‘s-nachts niet meer zo koud geweest
Lees ook:Vuurwerk tijdens Koningsdag 2017
Lees ook:Koningsdag opgenomen als Cultureel Erfgoed
Lees ook:Tropische hitte op komst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>