Dronten krijgt eerste verticale boederij van Europa

De eerste verticale boerderij van Europa komt in Dronten te staan. Het belooft een revolutie in de tuinbouw te worden: een gebouw van negen verdiepingen waarin sla onder ledlampen wordt geteeld. In deze eerste ‘sla-flat ‘moeten per week 30.000 kroppen sla uit zaadjes worden gekweekt, twee keer zoveel als een gewone teler kan verbouwen.

In de wereld staan al een aantal complexen waar groeten boven elkaar worden verbouwd, maar Dronten krijgt de Europese primeur. Naast inventief ruimtegebruik zijn weersomstandigheden en insectenplagen ook geen spelbreker meer.  Groeten en fruit kunnen onder een constante temperatuur worden gekweekt, zonder bestrijdingsmiddelen en met relatief weinig water.

Lees ook:Eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen
Lees ook:Eerste plaswinkel in Amsterdam
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs in Noordlaren
Lees ook:Kritiek op luchtvaartverbod groeit
Lees ook:Van Nelle fabriek en Hoorn krijgen Europese prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>