Beleef de lente: in nestkastjes naar binnen gluren

Ook dit jaar vogel-liefhebbers (voor de elfde keer) via webcams mee gluren naar broedende vogels in vogelkastjes. Vogelbescherming Nederland heeft onder het motto ‘Beleef de Lente’ negen kleine camera’s op broedplekken opgehangen. Vorig jaar waren het er twaalf, het jaar ervoor acht: toen keken er 1,2 miljoen mensen naar de webcams.

Op die manier kan iedereen het wel en wee van negen soorten vogels kan bekijken: bosuil, kerkuil, steenuil, slechtvalk, ijsvogel, blauwe reiger, ooievaar, gierzwaluw en koolmees. Hier en daar is al wat te zien: de bosuilen waren er vroeg bij en zijn drie eieren aan het uitbroeden, de slechtvalken hebben een aantal maal gepaard en het steenuilkoppel van vorig jaar komt al regelmatig bij hun nestkast, aldus Vogelbescherming Nederland.

Lees ook:Meegluren in vogelkastjes via webcams
Lees ook:Beleef de lente: live meekijken in vogelnesten
Lees ook:Via webcams gluren naar broedende vogels
Lees ook:De lente is laat dit jaar
Lees ook:Massaal tuinvogeltjes tellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>