Lentetuin Breezand – voorbode van de lente

Ieder jaar start de lente in de gemeente Hollandse Kroon, Breezand (tussen Schagen en Den Helder), met het voorjaarsspektakel Lentetuin. Donderdag 2 tot en met maandag 6 maart vindt de 37e editie plaats van ‘de grootste overdekte bloembollenshow van Nederland’ in Sportcomplex ZAP aan het Ceeresplein.  Openingstijden: zie website. Tickets: zie website.

Naast de voorjaarsbeurs met tientallen stands op het gebied van huis en tuin worden er speciale avonden georganiseerd. Donderdagavond is de ondernemersavond, maandagavond wordt de Zandhaastrofee uitgereikt aan de winnaar van de soortenkenniswedstrijd op vrijdag. Vrijdag-, zaterdag- en zondagavond zijn er drie feestavonden in het restaurant op de voorjaarsbeurs. Vrijdag staat de exporteursochtend op het programma en zaterdag een masterclass voor jonge telers en broeiers (tot 35 jaar). In 1981 werd de eerste Bloembollenshow Noordelijk Zandgebied gehouden, op initiatief van twaalf gedreven vaklieden. Het Noordelijk Zandgebied is inmiddels uitgegroeid tot het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld.

Lees ook:Lentetuin Breezand: sprookjes bestaan!
Lees ook:Koning opent 35e editie Lentetuin Breezand
Lees ook:Lentetuin Breezand: grootste overdekte bloembollenshow van Nederland
Lees ook:Lentetuin Breezand
Lees ook:Nederlandse Dansdagen 2010 in Maastricht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lentetuin Breezand – voorbode van de lente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>