Dringen op de Maasvlakte vanwege zeldzame bergheggenmus

Dit weekend verdringen vogelaars zich op de Maasvlakte, om een glimp op op te vangen van de bergheggenmus. De vogel werd vrijdag voor het eerst in Nederland gespot. Jurien van Deijk zag het zeldzame vogeltje als eerste vogelaar en zette er een bericht over op internet. Al gauw trokken honderden vogelaars met camera’s en verrekijkers naar de Tweede Maasvlakte, bij de haven van Rotterdam.

De verwachting is dat het zaterdag nog veel drukker zal worden. De bergheggenmus komt in het noorden van Siberië en midden-Azië, trekt in september/oktober naar Zuidoost-Azië en in maart/april terug naar het noorden. Van Deijk denkt dat het vogeltje ‘de weg kwijt is’ en door de oostenwind in deze contreien is terecht gekomen. Het is dit jaar de tweede keer feest voor vogelliefhebbers: in januari trokken ze massaal naar Hoogwoud, om een roodkeelnachtegaal te spotten die vanuit een huiskamer in de achtertuin van een rijtjeshuis was gespot.

Lees ook:Dijk Maasvlakte doorgestoken
Lees ook:Vogelaars massaal naar Zwolle voor zeldzame sperweruil
Lees ook:Nieuwe havens Maasvlakte krijgen namen prinsesjes
Lees ook:Eerste trein rijdt op de Tweede Maasvlakte
Lees ook:Koudste Pasen sinds 1964, kouder dan afgelopen Kerst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>