Ballonfiësta Barneveld – woensdag 17 t/m zaterdag 20 augustus

Woensdag 17 tot en met zaterdag 20 augustus vindt de 34e editie van Ballonfiësta Barneveld plaats. Het evenement vond voor het eerst plaats in 1982, toen het Gelderse stadje herdacht dat Jan van Schaffelaar 500 jaar daarvoor van de door tegenstanders belegerde kerktoren was gesprongen, om zijn manschappen een vrije aftocht te verzekeren. Dit jaar zijn er 39 deelnemers met heteluchtballonnen.

Zie ook: Heideweek Ede

Iedere dag staan op de Koewei tientallen heteluchtballonnen klaar om op te stijgen. Om 17.30 uur gaan de kassa’s open, om 18.00 uur rijden de auto’s met piloten in colonne het veld op en om 18.30 uur stijgen de ballonnen op. Vanaf 20.00 uur is er op het terrein voor elk wat wils: een roofvogelshow, een kijkje nemen in een (koude) luchtballon, kindervertier, modelballonnen en muziek van een dweilorkest. Vanaf 21.30 uur maken een aantal ballonnen zich op voor de Nightglow, het sprookjesachtige hoogtepunt van de avond. De Nightglow en de lasershow beginnen om 22.00  uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Ballonfiësta Barneveld – 16 t/m 19 augustus
Lees ook:Friese Ballonfeesten en Boerebrulloft Joure
Lees ook:Amersfoort vanuit de lucht
Lees ook:Eindhoven Ballooning 2011
Lees ook:Friese Ballonfeesten en Boerebrulloft Joure

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>