Koningsdag: grote festivals nemen voorzorgsmaatregelen vanwege het koude weer

Koningsdag dreigt dit jaar een nat en koud feest te worden. Grote festivals nemen op het laatste moment voorzorgsmaatregelen, proberen extra tenten te huren en slaan massaal poncho’s in. Een aantal festivals, zoals Kingsland bij de RAI, Kingsland bij de Brabanthallen in Den Bosch en Kingshouse naast de Jaarbeurs in Utrecht, kunnen bij slecht weer makkelijk naar binnen in een van de leegstaande hallen. Sommige festivals blijven hopen op zon, zoals Majestic Festival op het Stadhuisplein in Eindhoven, al liggen poncho’s wel klaar en zijn paraplu’s toegestaan.

Andere festivals proberen nu nog tenten te scoren. Loveland in het Meerpark in Amsterdam-Oost krijgt er twee, Oranjebitter in het Eurpomastpark en het Kroon Festival op het Willemsplein in Rotterdam krijgen elk één grote tent. Daar komen bij de EHBO ook warmtelampen, omdat bezoekers vorig jaar klaagden over de kou. Oranjebitter heeft als ludieke actie glühwein besteld. Op beide Rotterdamse festivals worden poncho’s uitgedeeld als het gaat regenen. Kingsland in het Stadspark in Groningen had al twee tenten geplaatst voor de weersvoorspelling bekend werd. De Jansplaats in Arnhem wordt uit voorzorg overdekt. Het Kings Day Festival van Q-Factory in Amsterdam-Oost en het festival VOLTT op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord zijn naar binnen verplaatst. Ook Zwolle bereidt zich voor op slecht weer als de koning komt. Een aantal podia en tribunes krijgen een overkapping en er ligt een ‘parapluplan’ klaar: doorzichtige paraplu’s voor de officiële gasten.

Lees ook:Kingsland Festival organiseert recordpoging proosten op Koningsdag
Lees ook:Holland Festival: gratis Opera in het Park
Lees ook:Rode Kruis: ‘Kleed je goed tegen de kou en eet iets warms op Koningsdag!’
Lees ook:Beatstad 2010 Den Haag
Lees ook:Opera in het Park: gratis onderdeel Holland Festival – vrijdag 24 juni

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>