Nederlanders wonen graag in rijtjeshuis

Nederlanders wonen graag in rijtjeshuizen: vier op de tien huishoudens wonen in dit type eengezinswoning. Huizenbezitters vaker dan huurders: 43 procent eigenaren tegenover 38 procent huurders. Dat blijkt uit het driejaarlijkse woononderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). In Flevoland wonen zes op de tien mensen met een eigen huis een rijtjeshuis. In de jaren ’70 en ’80 waren rijtjeshuizen erg in trek, met name onder jonge gezinnen. De ‘doorzonwoning’ was een reactie op de liefdeloze galerijflats uit de jaren ’60.

Het rijtjeshuis verloor in de loop der jaren aan populariteit, maar wordt naar verhouding nog altijd veel verkocht. Met name de twee-onder-een-kap woningen zijn bij veel gezinnen favoriet. Omdat het aantal alleenstaande ouderen groeit, kan de vraag in de komende tijd veranderen. Europese cijfers zijn niet te vergelijken, omdat op Europees niveau alleen cijfers bestaan over woontype beschikbaar naar personen en niet – zoals in ons land – naar huishoudens.  In de EU wonen de meeste mensen in een appartement of een flat: in deze vergelijking zijn de cijfers in ons land ook gebaseerd op aantal personen..

Lees ook:244 postmortale orgaandonoren maken 705 transplantaties mogelijk
Lees ook:Twee op de tien huizen oranje versierd
Lees ook:Chinese keuken uit top 3 populairste restaurants gestoten
Lees ook:Groei bioscoopbezoek in 2015 bewijst kracht bioscoopbeleving
Lees ook:Vrijdag 5 februari: Warmetruiendag 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>