Lentetuin Breezand: sprookjes bestaan!

Ieder jaar start de lente in de Kop van Noord-Holland in Breezand (onder Den Helder) met het voorjaarsspektakel Lentetuin (2016: klik hier). Woensdag 3 tot en met maandag 7 maart vindt de 36e editie plaats van ‘de grootste overdekte bloembollenshow van Nederland’ in Sportcomplex ZAP. Thema dit jaar is ‘sprookjes bestaan’: herken de sprookjes die zijn uitgebeeld met duizenden bloembol-bloemen en bloemstukken.

In 1981 werd de eerste Bloembollenshow Noordelijk Zandgebied gehouden, op initiatief van twaalf gedreven vaklieden. Het Noordelijk Zandgebied is inmiddels uitgegroeid tot het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. In 2005 bezocht toenmalig koningin Beatrix het 25-jarig jubileum van de Lentetuin Breezand. Ook de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs zijn in het sportcomplex te vinden, met tientallen stands op het gebied van huis en tuin. De Lentetuin is donderdag tot en met zondag te bezoeken van 10.00 tot 22.00 uur, maandag tot 20.00 uur.

 

Lees ook:Koning opent 35e editie Lentetuin Breezand
Lees ook:Lentetuin Breezand – voorbode van de lente
Lees ook:Lentetuin Breezand: grootste overdekte bloembollenshow van Nederland
Lees ook:Lentetuin Breezand
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>