Stormachtig tijdens sinterklaasavond: Sint en pieten kunnen van het dak waaien

Zaterdagavond 5 december moeten Sint en zijn pieten oppassen voor stormachtig weer. Het is niet koud en veel regen wordt niet verwacht, maar op pakjesavond staat er een stevige zuidwestenwind. In het Waddengebied, waar de eilandbewoners Sinterklaas op eigen wijze vieren, staat tijdelijk storm met kans op zware windstoten tot maximaal 100 kilometer per uur.

Een weerwaarschuwing is niet afgegeven: het is in het hele land code groen. De zuidwestenwind voert zeer zachte lucht aan. Het wordt 9 tot 1 graden, de komende dagen 11 tot 13 graden. ‘s Nachts is het ook zacht: rond de 8 graden. Deelde koning Winter in de tweede helft van november heel even een bescheiden tikje uit, de komende tijd blijft hij voorlopig nog ver weg.

Lees ook:Verraderlijk glad door ijzel, vooral in zuidoosten: code oranje
Lees ook:Storm in de kustprovincies, Schiphol ondervindt hinder
Lees ook:Nederland beleeft zachte winter door diepe depressies
Lees ook:KNMI waarschuwt voor zwaar onweer – code geel in heel Nederland
Lees ook:KNMI: code geel in kustprovincies en IJsselmeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>