Koning opent 35e editie Lentetuin Breezand

Ieder jaar start de lente in de Kop van Noord-Holland in Breezand (onder Den Helder) met het voorjaarsspektakel Lentetuin Breezand (2016: klik hier). Woensdag 4 maart opent de koning de 35e editie van ‘de grootste overdekte bloembollenshow van Nederland’ in Sportcomplex ZAP. Thema dit jaar is 200 jaar koninkrijk, te zien aan historische momenten en gebouwen uit 200 jaar koninkrijk, aangekleed met duizenden bloembollen en bloemstukken.

In 1981 werd de eerste Bloembollenshow Noordelijk Zandgebied gehouden, op initiatief van twaalf gedreven vaklieden. Het Noordelijk Zandgebied is inmiddels uitgegroeid tot het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. In 2005 bezocht toenmalig koningin Beatrix het 25-jarig jubileum van de Lentetuin Breezand. Ook de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs strijken in Breezand neer, met tientallen stands op het gebied van huis en tuin. Het voorjaarsevenement duurt tot en met maandag 9 maart en is donderdag tot en met zondag te bezoeken van 10.00 tot 22.00 uur, maandag tot 20.00 uur.

Lees ook:Lentetuin Breezand: sprookjes bestaan!
Lees ook:Lentetuin Breezand – voorbode van de lente
Lees ook:Lentetuin Breezand: grootste overdekte bloembollenshow van Nederland
Lees ook:Lentetuin Breezand
Lees ook:Bezoek prinses Beatrix aan Weeshuis Buren uitgesteld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>