Polder Haastrecht loopt vol water

Bij Haastrecht (ten oosten van Gouda) wordt maandag 25 augustus als proef een polder onder water gezet, om te kijken hoeveel water (en hoe snel) de 48 hectare grote polder ingepompt kan worden. Waterschap De Stichtse Rijnlanden heeft de Hooge Boezem bij Haastrecht ingericht als bergingsgebied bij hoogwater, waar teveel water uit de Hollandsche IJssel terecht worden afgevoerd.

Om te kijken hoe snel dat kan, stroomt de polder maandag vol met meer dan 70.000 liter water. Verwacht wordt dat de polder eens in de vijf jaar als extra waterberging moet dienstdoen. Nieuwsgierigen kunnen het binnenstromen met eigen ogen zien bij het gemaal aan de Hoogstraat. De test duurt twee dagen.

Lees ook:Hedwigepolder definitief onder water
Lees ook:Rioollek Westerschelde provisorisch gerepareerd
Lees ook:Veel meer olie in Noordzeekanaal gelekt
Lees ook:Hoogwater in Nederland
Lees ook:Utrecht: er stroomt weer water door de Catharijnesingel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>