Premier Rutte opent Dag van de Bouw

Zaterdag 23 mei vindt de negende editie plaats van de Dag van de Bouw. Premier Rutte verricht de officiële opening met de directeur van Bouwend Nederland op de bouwplaats van Zorgappartementen SVRZ in Middelburg. Zo’n 175 kleien en grote bouw- en infrastructuurprojecten in het hele land zijn van 10.00 tot 16.00 uur te bekijken (lijst: klik hier). Vorig jaar waren er 125.000 bezoekers die een kijkje achter de schermen kwamen nemen. Dat aantal groeit ieder jaar, een bewijs dat er veel interesse voor bestaat. Voor deelnemende bedrijven is het een kans om te laten zien welke hoogstandjes zij kunnen verrichten.

Boven de ingang van bouwprojecten die hun deuren openzetten, pronken grote spandoeken met de slogan ‘Kom kijken hoe we het maken’. Zelf zag ik de afgelopen jaren het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Scheepvaartmuseum, lang voor de deuren voor het publiek opengingen. De gebouwen waren compleet gestript en het leek wel ‘of het met die gebouwen nooit meer goed zou komen’. Toen ze als Feniks uit de as verrezen, ‘leek een wonder geschied’. Ook bouwputten van de Noord/Zuidlijn zijn het bekijken waard. Boven de grond heb je er geen idee van hoe immens de ruimte eronder is. De bouw van de metro duurt ellenlang en de overlast liegt er niet om, maar als je eenmaal bent afgedaald in de ondergrondse spelonken, is te zien wat voor staaltje vakmanschap er achter de bouw schuilgaat. Voor mensen in de hoofdstad: een aanrader! In Maastricht lijkt mij de bouw van de tunnel voor de A2 spectaculair om te zien. In Rotterdam is de mega Markthal bij station Blaak een trekker, in Den Haag de (ver)bouw van het Haga ziekenhuis, de lang verwachte stuk A4 tussen Delft en Schiedam, in Utrecht het werk in en om Hoog-Catharijne en het stationsgebied en in Arnhem de OV-terminal.

Lees ook:Zaterdag 20 mei: 11e editie Dag van de Bouw
Lees ook:Dag van de Bouw 2015
Lees ook:Bouwend Nederland nodigt uit: zaterdag 4 juni Dag van de Bouw
Lees ook:Winkeliers Rokin zijn bouw Noord-Zuidlijn spuugzat
Lees ook:Rotterdam dooft de paarse lichten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>