Zwolse Vogelmarkt 2014

Zaterdag 22 februari is het een gekwetter van jewelste in de IJsselhallen in Zwolle, wanneer vogelvereniging ‘De Volièreriend‘ de jaarlijkse Zwolse Vogelmarkt organiseert. Vogelliefhebbers kunnen urenlang ronddwalen langs de schragen met tienduizenden – wettelijk toegestane – vogels die te koop worden aangeboden. De markt is tot ver over de landsgrenzen bekend en trekt bezoekers uit met name België, Duitsland, Italië, Engeland en Denemarken.

Het aanbod is zeer gevarieerd; alleen hoenderachtigen, kwartels, uilen en niet zelfstandige vogels als baby-papagaaien en andere wettelijk beschermde vogels zijn er niet te vinden. De aangevoerde vogels worden streng gecontroleerd. Vogels die niet voldoen aan de vereiste conditie, worden geweigerd. Daarnaast houdt een dierenarts de hele dag de toestand van de gevederde vriendjes nauwlettend in de gaten. De deuren staan open van 8.30 tot 15.00 uur; toegang kost 7 euro (kinderen tot en met 6 jaar mogen gratis mee naar binnen).

Lees ook:Geen vogels voeren om vogelziekte te bestrijden
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2014
Lees ook:Riddertoernooi en roofvogelshows in Archeon
Lees ook:Tuinvogeltelling 2013: record aantal tuinvogeltjes geteld
Lees ook:Vogeltentoonstelling 2014 in Americahal Apeldoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>