Noodweer Twente zorgt voor veel overlast

Vrijdagavond raasde hevig noodweer over Twente, met windstoten en blikseminslagen. De eerste storm van dit jaar heeft voor veel overlast gezorgd. De brandweer kreeg meer dan honderd meldingen binnen van omgewaaide bomen en  weggewaaide stukken dak. Even na 18.30 uur kwamen de eerste meldingen binnen uit de hele regio, maar vooral uit het oosten van Twente, met name Enschede en Haaksbergen.

Net buiten Enschede stortte een stal in. Daar stonden 70 koeien, die konden worden gered en zijn in een andere stal ondergebracht. In Glanerburg zijn van meerdere huizen op een rij dakpannen weggewaaid. Ook in Hengelo waaiden bomen om en vlogen dakpannen in het rond. De brandweer rukte alleen uit als het ging om gevaarlijke situaties. Zaterdag gaan aannemers en bomenploegen van gemeenten op pad om schade te repareren en omgevallen bomen te verzagen.

Lees ook:Noodweer raast over Friesland
Lees ook:Indoor Twente 2013 in Enschede
Lees ook:Kerststorm veroorzaakt schade en overlast
Lees ook:Hippisch Hengelo gaat verder als Indoor Twente in Enschede
Lees ook:Opnieuw huldiging voor FC Twente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>