Kerstmis 2013 wordt een groene kerst

Ook dit jaar beleven we geen witte kerst. Op eerste kerstdag wordt het 5 tot 7 graden en dat is normaal voor de tijd van het jaar. Op beide kerstdagen breekt af en toe de zon door, maar er kunnen wel wat buien vallen. Dinsdag 24 december (kerstnacht) wordt het zeer zacht met 11 tot 12 graden. Het warmterecord stamt uit 1977: toen werd het in De Bilt 15,3 graden.

De rest van de week is het wisselvallig met vooral aan zee veel wind. Tot de jaarwisseling blijft het winderig weer en staat het kwik rond het middaguur tussen de 5 en 10 graden. In 2009 en 2010 beleefden we tweemaal een witte kerst, volgens het KNMI een rariteit in ons land, want dat kwam sinds 1901 slechts acht keer voor. Die witte kerst: dat was een verzinsel van Charles Dickens, die het in zijn beroemde kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ stevig liet sneeuwen.

Lees ook:Kerstmis 2012 wordt groen en nat
Lees ook:Koudste Pasen sinds 1964, kouder dan afgelopen Kerst
Lees ook:Kans op witte kerst dit jaar ‘kleiner dan ooit’
Lees ook:Kerstmis 2009 wordt een kwakkelkerst
Lees ook:Nederland heel even warmste land van Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>