Internationale Vogelteldag

Zaterdag 5 oktober 2013 is het Internationale Vogelteldag: Euro Birdwatch. Op de dag na Werelddierendag worden in heel Europa vogeltjes geteld. Vogelbescherming Nederland gaat ook dit jaar samen met honderden vrijwilligers aan de slag op meer dan 150 telposten. Ieder jaar trekken veel vogels vanuit het noorden hierheen om te broeden. Veel broedvogels overwinteren hier of trekken verder naar het zuiden.

Tijdens Euro Birdwatch wordt in meer dan dertig landen in Europa geteld.; vorig jaar werden er in heel Europa bijna 6 miljoen vogeltjes genoteerd. In Nederland deden toe n108 vogelwerkgroepen mee, die samen 157 tellingen organiseerden en meer dan 373.000 vogels (190 soorten) telden. Op het kantoor van Vogelbescherming Nederland in Zeist worden de waarnemingen in eigen land verzameld. Zaterdagavond worden de telresultaten in Nederland bekend gemaakt.

Lees ook:Harde wind spelbreker Vogelteldag
Lees ook:Massaal tuinvogeltjes tellen
Lees ook:Zaterdag 16 en zondag 17 januari: Nationale Tuinvogeltelling
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2012
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>