Aspergeseizoen 2013: evenementen en arrangementen

Het is weer aspergetijd: de tijd dat de asperge, ook wel ‘het witte goud’ genoemd, uit de grond wordt gestoken. Dat wordt ieder jaar gevierd met allerlei activiteiten in de regio waar de koningin aller groenten wordt geteeld: vooral in Midden Limburg in de wijde omgeving van Venlo, in de Peel en in het Overijsselse Salland. Misschien niet geheel toevallig schijnt de groente ook op het menu van het afscheidsdiner van Beatrix als Koningin te zijn gestaan, op 29 april in het Rijksmuseum in Amsterdam. Een aantal evenementen  en arrangementen rond asperges:

Zondag 5 mei 2013 vindt op de Markt in Geleen de vierde editie van het Aspergefestival plaats.

Zaterdag 18 en zondag 19 mei staat het centrum van Grubbenvorst (bij Venlo) in het teken van het jaarlijkse Aspergefeest, een feest dat er al meer da n25 jaar plaatsvindt, met na de opening een dorpsontbijt, braderie, straattheater, demonstraties en exposities, rondritten met paard en koets, kinderattracties, schilwedstrijden, de uitreiking van de Golde Aspergestaeker en op zaterdagavond een muzikaal programma.

Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) vindt in en om partycentrum Raevenhuis in het Limburgse Sweikhuizen (Schinnen) de 18e editie plaats van het Limburgs Aspergerfeest plaats.

Zaterdag 25 mei houden alle aspergeboerderijen in Salland open dag.

Vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni vindt in Bergen op Zoom Proefmei plaats: een culinair en cultureel festival rond ansjovis, aardbei en asperge, met fiets- en wandelroutes door de regio.

Gulpener Asperge arrangement (23 april tot en met 23 juni): Saillant Hotels in samenwerking met de Gulpener bierbrouwerij: Limburgse asperges.

Asperge arrangement Oirschot (25 april tot en met 30 juni): Brabantse asperges.

Asperge fietsarrangement (28 april tot en met 24 juni): vanuit Deventer of Raalte, Twentse asperges.

Lees ook:Het is weer aspergetijd
Lees ook:Sallandse Aspergemanifestatie
Lees ook:Salland Festival Raalte 2012
Lees ook:Heerlen krijgt een vaste jaarmarkt
Lees ook:Provincietour Koningspaar door Limburg en Noord-Brabant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>