Bloemendagen Anna Paulowna 2013

Zaterdag 4 tot en met woensdag 8 mei 2013 vinden in Anna Paulowna, ten zuiden van Den Helder, de 60e editie van de jaarlijkse Bloemendagen plaats (2015: kik hier). Vanwege de hardnekkige winter werd het evenement opgeschoven, omdat de bollen later uitkwamen dan normaal. Nu staan de bollenvelden in bloei en in Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard hebben de bewoners tientallen bloemenmozaïeken, gemaakt. Het zijn grote schilderijen op tempex met daarin duizenden bloemetjes van hyacinten geprikt; ze staan in tuinen opgesteld. ‘s Avonds zijn de meeste kunstwerken verlicht.

Nieuw dit jaar is de Bloemendagen Opstap Bus: een oude Amerikaanse schoolbus die voor drie euro rondrijdt langs mozaïeken, bollenvelden en activiteiten, zoals exposities, open tuinen en rommelmarkten. In 1911 vestigde zich het eerste bloembollenbedrijf in de Anna Paulowna polder, genoemd naar de vrouw van koning Willem II. Tijdens het bewind van haar man werd de polder in 1845/46 drooggelegd, op de waardegronden tegenover het toenmalige eiland Wieringen. Tegenwoordig herbergt de regio het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland en van de hele wereld.

Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2017
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2016 – 30 april t/m 5 mei
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2015
Lees ook:Bloemendagen Limmen 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>