Bloemencorso Rijnsburg 2010

Zaterdag 14 augustus 2010 vindt het 65e Bloemencorso van Rijnsburg plaats (editie 2013: klik hier). De regio is van oudsher een bloemengebied: het bloemencorso en de Keukenhof horen dan ook bij de Duin –en Bollenstreek. Naar schatting komen er ieder jaar zo’n 250.000 mensen kijken. Onder het motto ‘Bloemen in beweging’, met thema’s rond logistiek en infrastructuur,  rijden 14 praalwagens, ruim 40 andere versierde voertuigen, ruim 100 figuranten, muziekcorpsen en bands door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. De toepassing van schoon vervoer loopt als een rode draad door deze jubileumeditie heen.

 

Donderdag werden de bloemen ingestoken: onder andere dahlia’s, gerbera’s, rozen, gladiolen en zonnebloemen. Vanaf vrijdagavond staan alle praalwagens en versierde opgesteld in de aanvoerhal van Bloemenveiling FloraHolland in Rijnsburg. Daar vertrekt het corso zaterdag om 13.30: de route voert door Rijnsburg, 14.30 uur door Katwijk 1, 15.45 uur door Katwijk 2 en 18.00 uur door Noordwijk. Daar zijn de wagens tot en met zondagavond te bezichtigen op de Koningin Wilhelmina Boulevard. De Sint-Jeroenskerk aan de Voorstraat in Noordwijk-Binnen is het domein van het FloraHolland Bloemenfestival. De bloemenshow is vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur gratis te bezoeken. Omroep Max maakt dit jaar opnames in Noordwijk en zendt het corso uit op zondag 22 augustus vaanf 18.00 uur op Nederland 2.

Lees ook:Bloemencorso van Rijnsburg naar Noordwijk
Lees ook:Bloemencorso trekt door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk
Lees ook:Flower Parade 2014 Rijnsburg, Noordwijk en Katwijk
Lees ook:Flower Parade Rijnsburg 2012
Lees ook:Zaterdag 13 augustus: Flower Parade Rijnsburg 2016

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bloemencorso Rijnsburg 2010

  1. [email protected]

    Ik vond het bloemencorso in Rijnsburg heel erg mooi, absoluut maar ik vond het commentaar van Joop van Zijl echt helemaal niets. Ik denk dat hij zo langzamerhand maar eens moet stoppen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>